Het vakgebied informatietechnologie daar ligt onze basis. In de beginjaren veel in grote projecten bij een software producent en later ook bij financiële instellingen zoals pensioenfondsen. Informatieanalyse, ontwerp en zelf bouwen aan onderdelen van complexe administratieve informatiesystemen met als zwaartepunt omvangrijke complexe databases. Later is Schweitz IT meer richting IT-dienstverlening in het MKB gegroeid.

Informatietechnologie

Informatietechnologie (IT), in Nederland en in België vaak informatie- en communicatietechnologie (ICT), is een vakgebied dat zich bezighoudt met informatiesystemen, telecommunicatie en computers. Hieronder valt het ontwikkelen en beheren van systemen, netwerken, databases en websites.

Schweitz IT is in staat het complete IT vraagstuk van een onderneming te ontwikkelen, te onderhouden en mee te laten groeien met de enorme technologische vooruitgang die plaatsvindt in dit vakgebied.

Wij zijn werkzaam in de regio Etten-Leur en onze klanten zijn ondernemingen 1 tot 45 medewerkers. Winkels met en zonder webwinkel, dienstverleners en productiebedrijven elke onderneming heeft zijn eigen uitdagingen waar wij graag over praten maar ook oplossingen voor kunnen bieden. Wij stemmen graag in korte lijnen af met de ondernemer zelf.